Banklån

Banklån. Större utgifter drabbar de flesta någon gång under livets lopp. Plötsligt kanske bilmotorn dör och vägrar starta igen, varför ett bilköp är nödvändigt. Ibland är utgifterna självpåtagna.

Tillökning i familjen kan till exempel kräva en större bostad eller så lockar det med en utomhuspool lagom till sommaren. Få människor har mycket pengar undanstoppade eller turen att känna någon förmögen person att låna av, vilket innebär att de allra flesta någon gång tvingas ta ett banklån för att få loss pengar att spendera.

Det första du ska göra är att lämna in en lånaansökan till den bank eller det kreditinstitut som du vill ha ett banklån ifrån. I en låneansökan uppger du dina personuppgifter, hur mycket inkomst du har samt talar om hur stort banklån du vill göra. I samband med detta gör den potentiella långivaren alltid en kreditupplysning på dig som låntagare. Här får de reda på om uppgifterna i din låneansökan stämmer och kan på det viset ta ställning till hur attraktiv och trovärdig du är som låntagare av ett banklån. Ju mindre kreditvärdig du är, desto svårare blir det för dig att få lån eller förhandla om räntesatsen på ditt banklån..