Billån

Lån till Bil. Drömmer du om en lyxig Porsche att glida omkring med längs landsvägarna? Eller är det en stadsjeep som lockar? För de flesta handlar det nog snarare om att uppgradera till en större bil när familjen växer eller att byta ut en skruttig mot en mer pålitlig version. Om du inte köper en rishög för ett par tusenlappar måste du i alla fall troligen ta ett lån till bilen.

Villkor för att få ta Lån till bil
Villkoren hos de olika långivarna kan skilja sig en del. Hos SEB måste du till exempel ha fyllt 22 år, kunna visa en årsinkomst på åtminstone 150 000 kronor och inte ha några betalningsanmärkningar för att få ta ett lån till bil. Hos Ikanobanken däremot behöver du bara ha fyllt 20 år. Din årsinkomst måste vara på minst 125 000 kronor och precis som hos SEB får du inte ha några betalningsanmärkningar. Hos SEB är lägsta lånebelopp på ett lån 40 000 kronor och det samma gäller hos Ikanobanken. Ett lån till bil sker genom ett så kallat blancolån vilket innebär att du inte ställer någon säkerhet till lånet utan lånar “in blanco”

Betala tillbaka ett lån
Även om du har bestämt en avbetalningsplan på ditt billån som sträcker sig över många år, kan du närsomhelst betala av hela ditt lån som klumpsumma. Det kan vara bra att känna till om din ekonomiska situation plötsligt förändrar sig och du får mer råd. Kom också ihåg att dröjsmålsavgifter och liknande blir höga om du inte betalar av i tid..