Internetlån

Internetlån Ibland kan det kännas jobbigt att behöva ta sig till ett bankkontor, passa in deras öppettider och vänta i ändlösa köer – bara för att ta ett mindre lån. Som tur är kan du numera sköta dina lån via internet, med hjälp av så kallade internetlån.

Vilka ger ut internetlån?
Det har blivit allt vanligare att erbjuda sina kunder internetlån, då det är en enkel och mycket snabb process som sparar mycket tid. De flesta banker och låneinstitut erbjuder internetlån på sina hemsidor, som alternativ till att besöka den fysiska adressen.

Hur fungerar det?

Som regel fungerar det på samma sätt att ansöka om ett internetlån som ett traditionellt lån. Den enda skillnaden är sättet som du levererar in din låneansökan. Se till att läsa igenom långivarens villkor innan du ansöker om ett internetlån. För att få ta ett internetlån ska du ha fyllt 18 år och du skall inte ha några anmärkningar. Många kreditinstitut kräver också att du ska ha en viss inkomst för att få ta ett internetlån.

I samband med att du skickar in din låneansökan om ett internetlån gör långivaren en kreditprövning på dig. Detta görs för att se huruvida du är attraktiv som låntagare eller inte. I en kreditprövning analyserar man din förmåga att betala tillbaka internetlånet och vilken risk som banken tar genom att låna ut till dig. Din senast taxerade inkomst och dina eventuella skulder är något av innehållet i en kreditprövning för ett internetlån.